Monthly Archives: October 2011

Banjir di Thailand 2011 Thailand Flood

Himpunan gambar-gambar banjir 2011 sekitar Thailand… Thailand flood pictures 2011… Related posts:Jambatan China terpanjang di dunia!!!Jadual Tangga Gaji Baru SSM 2012… nak kira gaji baru… gaji penjawat awam baru 2012KENAIKAN GAJI PENJAWAT AWAM PERKHIDMATAN AWAM TERKINI 2013

Share
Posted in Isu Semasa | Leave a comment

Menangis bukan hanya bersedih, tetapi membawa 7 kebaikan & kelebihan

1. Membantu penglihatan Air mata ternyata membantu penglihatan seseorang, jadi bukan hanya mata itu sendiri. Cecair yang keluar dari mata dapat mencegah dehidrasi pada membran mata yang boleh membuat penglihatan menjadi kabur. 2. Membunuh bakteria Tak perlu ubat titis mata, … Continue reading

Share
Posted in Personal | Leave a comment

FAM naik harga tiket bola, web FAM pula kena hack / godam!

Disebabkan menaikkan harga tiket masuk perlawanan bola, laman web FAM kene godam… FAM pertahan naik harga tiket KUALA LUMPUR 26 Okt. — Sekalipun berdepan dengan banyak bantahan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) tidak berganjak daripada keputusannya menetapkan harga tiket RM50 … Continue reading

Share
Posted in Isu Semasa | Leave a comment

Sains dan Solat

SEORANG profesor fizik di Amerika Syarikat (AS) membuat satu kajian kelebihan solat berjemaah yang disyariatkan dalam Islam. Berdasarkan kajiannya, tubuh badan kita mengandungi dua cas elektrik, iaitu cas positif dan cas negatif. Dalam aktiviti harian kita, sama ada bekerja, beriadah … Continue reading

Share
Posted in Agama | Leave a comment

MLM Penipu? Ditipu? Nak part time income tapi rugi?

Aku ni lama dah berminat dengan MLM ni….sebab ada prospek untuk berjaya….tapi malangnya xde sistem MLM yang dapat menyakinkan aku dengan programnya….kebanyakannya hanya menjadikan downline itu hamba untuk menambah kekayaan mereka yang di atas….. Satu daripadanya DCHL….sedara aku sendiri yang … Continue reading

Share
Posted in Personal | Leave a comment

Apabila wang (RM) sudah tiada nilai…mari melabur

Kini heboh diperkatakan pelaburan di sana sini. Tetapi awas! Jangan mudah percaya dengan mereka yang mengatakan dapat memberi pulangan yang berlipat kali ganda daripada ASB dan lain2. Kali dahulu apa instrumen pelaburan yang ditawarkan…adakah dari agensi yang sah atau tidak….sahnya … Continue reading

Share
Posted in Personal | Leave a comment

Membawa Warga Malaysia Menyertai Jejak Inovasi

KUALA LUMPUR, 20 Okt (Bernama) — “Inovasi membezakan antara seorang pemimpin dan pengikut,” demikian yang pernah diucapkan oleh mendiang Steve Jobs, antara inovator yang disegani dunia sehingga kini, yang juga pengasas Apple Inc. Inovasi adalah ciri semulajadi sebuah masyarakat dan … Continue reading

Share
Posted in Isu Semasa | Leave a comment

Konvokesyen UNIMAS 2011 yang ke-15, Kuching, SARAWAK.

Hari ni nak gi melawat ekspo di UNIMAS la… Related posts:Apabila wang (RM) sudah tiada nilai…mari melaburOpick feat Melly Goeslow – TakdirIsrael sekat akses ke laman facebook IDF

Share
Posted in Personal | Leave a comment

MUTIARA IMAN: JANGAN TAMAK & PANJANG ANGAN-ANGAN

MUTIARA IMAN: JANGAN TAMAK & PANJANG ANGAN-ANGAN Daripada Anas Bin Malik berkata : Rasulullah SAW bersabda : “ Dalam semua perkara pada anak Adam yang akan menjadikan mereka tua adalah dua perkara : Tamak dan angan-angan.” ( Riwayat Bukhari ) … Continue reading

Share
Posted in Agama | Leave a comment