Monthly Archives: November 2011

Selamat Menyambut Maal Hijrah 2011 # Muharam 1433H

Semoga tahun ini memberi seribu satu pengalaman mematangkan kita semua sebagai hambaNya…mengambil iktibar daripada dosa yang telah kita lakukan…untuk menjadi AZIMAT mengHIJRAHkan hidup kita ke arah yang lebih baik… Tema sambutan maal hijrah 1433 ialah ` Persefahaman Asas Perpaduan Ummah’ … Continue reading

Share
Posted in Agama | Leave a comment

10 Tangga Teratas Anti Sematic 2010 Top 10

Tun Dr Mahathir pun tergolong dalam senarai dorang laknatullah gak ke? Hahaha….tumpang bangga jugak. Teruskan mengkritik tindakan double standard derang tu… Related posts:Laman KENYALANG kini adalah ENERGY SAVING…go for green!Kerajaan Negeri Sarawak bayar bonus 2011 penjawat awam pertengahan bulan OgosRising … Continue reading

Share
Posted in Isu Semasa | Leave a comment

Sukan # SEA 2011, Jakarta-Palembang INDONESIA # Games

As at 16.11.11 5.00 PM Medaltally no country sum 1 INA 85 63 68 216 2 VIE 52 54 59 165 3 THA 51 40 59 150 4 SIN 25 28 43 96 5 MAS 25 23 42 90 6 … Continue reading

Share
Posted in Sukan # Sports | Leave a comment

Perbezaan pangkalan data # Oracle & Microsoft SQL # database comparison

ORACLE Oracle adalah relational database management system (RDBMS) untuk mengurus maklumat secara terbuka, komprehensif dan berintegrasi. Vendor dari oracle adalah Orace Corporation. Versi terbaru dari Oracle adalah Oracle 11g.Software ini biasanya digunakan untuk pengaksesan data yang dilakukan secara online. Oracle … Continue reading

Share
Posted in ICT | Leave a comment

Mediafire Rekabentuk UI Baru 2011 New Mediafire UI Design

MediaFire merupakan salah satu perkhidmatan perkongsian fail yang popular bukan sahaja di Malaysia, tetapi juga di arena global. Dalam usaha terus menarik para pengguna menggunakan perkhidmatan mereka, hari ini MediaFire memperkenalkan rekabentuk dan antaramuka baru laman yang lebih kemas, dan … Continue reading

Share
Posted in ICT | Leave a comment

Betul ke iPhone 5 Dibatalkan Kerana Perbezaan Saiz Skrin?

Ketika pelancaran iPhone 4S pada bulan lepas, ramai peminat Apple yang seperti kecewa, apabila peranti yang dinantikan mereka, iaitu iPhone 5 tidak diperkenalkan, sebaliknya hanya kemaskini kepada iPhone 4 dengan kamera, cip pemprosesan dan sokongan Siri sahaja diperkenalkan. Namun begitu, … Continue reading

Share
Posted in ICT | Leave a comment

Lirik lagu dan video Istikharah Cinta

ISTIKHARAH CINTA Bersaksi cinta diatas cinta Dalam alunan tasbih ku ini Menerka hati yang tersembunyi Berteman dimalam sunyi penuh do’a Sebut nama Mu terukir merdu Tertulis dalam sajadah cinta Tetapkan pilihan sebagai teman Kekal abadi hingga akhir zaman Istikharah cinta … Continue reading

Share
Posted in Muzik & Video | Leave a comment

Kelebihan / Fadhilat Hari Jumaat

Sempena hari Jumaat ni, marilah kita sama2 menginsafi diri…sebelum bersiap untuk solat Jumaat ni, jom kita baca apa kelebihan hari Jumaat nih… Jadi 6 kelebihan Jumaat akan saya senaraikan. Semoga Jumaat kali ini menjadikan kita lebih berjaya, lebih cemerlang! 1. … Continue reading

Share
Posted in Agama | Leave a comment

Proton Model Baru 2012 P3-21A New Proton Model Proton Preve Terkini

Sedikit info berkenaan Proton Preve 2012…dalam bentuk video… Gambar terbaru Proton Preve…..disebut sebagai ‘preev’ ‘Prae Ve’ mengikut kata Proton… Ciri-ciri Keselamatan Proton P3-21A 4 Wheel ABS & EBD with 4 Wheel Disc Brake TC (Traction Control) ESC (Electronic Stability Control) … Continue reading

Share
Posted in Kenderaan | 3 Comments

Melayu hilang kuasa… Melayu terpinggir di Tanah Melayu sendiri…

Kita dah 54 tahun merdeka… tetapi penguasaan Melayu dalam segenap aspek di negaranya sendiri kurang… maksud saya penguasaan rakyat Melayu itu sendiri… Lihat saja bahasanya… terumbang ambing… sekejap diwajibkan di sekolah…sekejap tidak… tiada ketetapan untuk semua media massa memasukkan elemen … Continue reading

Share
Posted in Personal | Leave a comment