D.I.Y – Buat sendiri…atap rumahku bocor!

Dah seminggu dah atap rumah aku bocor….kenapa pulak ni….ada je problem datang…

Pagi ni…awal2 aku bangun….matahari masih menyinar jingga…..FUHHH…cantiknya pemandangan matahari tu naik…SUBHANALLAH. Aku bergegas ke belakang rumah mengambil tangga untuk memanjat dan melihat sendiri kebocoran itu….lagipun berjemur awal pagi ni dapat vitamin E…hehehe.

Aku setting tangga betul2…takut tergolek plak nanti…sapa nak tolong update blog kenyalang aku ni nanti…HAHAHA. Aku memanjangkan tangan untuk memeriksa pancur air sebelah dalam bumbung tu……terkejut!!!

Nasib baik x terjatuh….pancur air hujan kat bumbung tu xde LUBANG!!! Patut la air selamber je melompat2 ke siling car porch aku…hehe. Lubang dah kene tutup la…..aku korek lubang tu….lagi la TERPERANJAT!

Rupanya ada CD tersumbat masuk kat situ….tertutup la saluran air hujan nak keluar…..eishhhhh…..keje budak mana la ni…pose2 main baling cd plak….

Aku cabut CD dan buang jauh2…..Dengan sesal buang karan je cari contact tukang2 nak baiki…..aku dah BAIKI sendiri! Haha…..

Bulan pose camni…dipermudahkan segala urusan….aminnnn….

Related posts:

Share
This entry was posted in Personal. Bookmark the permalink.
You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App ID, otherwise your plugin won't work correctly.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>