Servis kereta…masa untuk tukar belting!

dah terkoyak dah belting aku ni...patut la berbunyi cam tikus je...

Belting dh mule bunyi…cittt…cittt…cit…kalo time masuk gear atau kat traffic light…la…dah macam kereta 15tahun dah bunyi…haha. Baru tukar thn lepas dh rosak balik…jadi kali ni nekad nak tukar ori punyer.

Yang lama aku guna brand Bando. Xtahan la. Walaupun murah, tapi kos pasang belting RM30 tu…kalo tiap thn tukar…rabak la poket…hahaha.

Aku g survey kat Nissan, dapat! Aku bli 2 belt…satu utk alternator, satu untuk water pump/auxiliary. Total xsampai RM200. Tapi Tan Chong tu charge postage lak kat part aku order tu. Total cecah RM200 gak.

Mun maok belting murah…sevey area Padungan sia…bli sia pasang rah luar….riya ku meli sigek alternator pun belt(belt paling besar d engine ya) gak RM60 jak…

Related posts:

Share
This entry was posted in Personal. Bookmark the permalink.
You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App ID, otherwise your plugin won't work correctly.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>