Sistem booking layan diri Suria Guesthouse # Suria Guesthouse self-booking system

Posted in Pengumuman / Announcement on November 12th, 2011 by suria.guesthouse
booking online budget bajet affordable guesthouse homestay kuching, sarawak

Klik pada tarikh-tarikh yang ingin ditempah

 

>>>PILIH TARIKH(klik pada tarikh…pilih semua tarikh yang diingini),

>>>Isi ruangan detail di bawahnya,

>>>SEND!

Hanya dengan 3 langkah, booking anda akan diproses!

booking online budget bajet affordable guesthouse homestay kuching, sarawak

Isikan detail anda...klik send.

 

*jika ada  kemusykilan/pertanyaan, gunakan feedback form atau chat di kiri dan kanan web ini.

booking online budget bajet affordable guesthouse homestay kuching, sarawak

Sebarang kemusykilan boleh diajukan melalui FEEDBACK ataupun ruangan CHAT

 

Anda perlu membayar deposit RM100 untuk membolehkan booking anda diproses menjadi CONFIRM…satu notifikasi email akan dihantar mengesahkan booking anda kelak.

booking online budget bajet affordable guesthouse homestay kuching, sarawak

Notifikasi sebegini akan dihantar ke email anda selepas deposit dilakukan

*warna tarikh bertukar MERAH(CONFIRM) setelah deposit dibayar.

*booking masih boleh dibatalkan sebelum diproses(deposit).

KINI TAMBAHAN MODE PEMBAYARAN MELALUI PAYPAL DAN KAD KREDIT!!!

Mudah kan…selamat bercuti!

 

 

CTRL + Q to Enable/Disable FBPhotoZoom

Post berkaitan:

Melancong ke Kuching dengan Malindo Air...tiket murah bajet!!!!
50 Tahun Sarawak Merdeka Dalam Malaysia @ Tebingan Kuching

Suria Guesthouse – Profile

Posted in Iklaneka / Advertisement, Promosi / Promotion on January 22nd, 2011 by suria.guesthouse

Kini dengan modern dining top!

Suria Guesthouse bermula sejak 2009 dengan kapasiti terhad…kini semakin berkembang dan tempahan guesthouse semakin bertambah…bermisikan menyediakan penginapan homestay / guesthouse selesa & bajet dengan kadar berpatutan, kita sedia membantu mereka yang melancong ke Kuching, Sarawak.

Suria Guesthouse menawarkan harga kompetitif untuk anda. Kadar maksimum hanya RM150 sehari semalam…dan diskaun bagi penginapan yang lebih lama…penginapan selesa untuk anda sekeluarga setelah penat meronda pelusuk Kuching pada siangnya…rumah setingkat dilengkapi 2 bilik standard (berkatil queen) dan sebuah bilik single (berkatil single)…2 washroom dilengkapi water heater.

Antara kemudahan yang ada;
- pendingin hawa (aircond) di ruang tamu,

- dapur mini moden,

- peti sejuk,

- mesin basuh automatik,

- LCD TV + mini home theatre untuk kepuasan menonton DVD,

- kipas siling berlampu LED di setiap bilik,

- sejadah, toiletries dan tuala disediakan,

- tandas dan bilik mandi berasingan dilengkapi pemanas air (water heater),

- tilam telah dinaiktaraf ke spring comfort untuk keselesaan anda,

- ruang parking berpagar untuk sebuah kereta.

Jika anda datang dalam bilangan kurang daripada 4 orang, tempahan mengikut bilik boleh dirunding…

Kini dengan WiFi Suria Hotspot !

Kini dilengkapi dekoder astro…anda boleh membawa kad pintar astro anda sendiri untuk kepuasan visual anda.

*Kita telah membuat semakan dengan Astro dan tidak membenarkan kad pintar lain dimasukkan ke dekoder lain.

Dekoder sedia ada hanya dilengkapi pakej NJOI.

    

  

 

Suria Guesthouse offers a competitive price to accomodate your stay in Kuching. With maximum price RM150 perday,  and more discount if prolong your stay, convenient for your rest during night…the house facilitate 2 standard rooms, 1 single rooms and 2 washrooms.

Among the facilities;
air-cond in the living room, mini kitchen, refridgerator, automatic washing machine, LCD TV + mini home theatre for your audio visual satisfaction, ceiling fan with LED light in every rooms, praying mats, toiletries and towel provided.

*gambar sebenar

Gambar terkini sehingga Jun 2013

 

Dengan sofa convertible kepada katil jika masih tidak mencukupi…guesthouse ini sesuai untuk menampung bilangan sehingga 7 orang…

With convertible to bed sofa for your convenience…this guesthouse can fit 7 persons easily…

Mengapa Suria Guesthouse?

Hanya 15minit ke pusat bandar!

Terletak di Matang majoriti Melayu(mudah nak cari kedai makanan HALAL dan masakan semenanjung), persimpangan ke Serikin, berdekatan Matang Jaya(pusat komersil satelit), e-Mart, Lee Ling Commercial Centre, Kubah Ria(tempat makan best), Medan Niaga Satok (Pasar Minggu Satok) yang telah berpindah ke Matang, tempat2 menarik seperti Taman Negara Kubah, Matang Family Park, Perkelahan Red Bridge, bersebelahan shortcut highway yang bakal tembus ke Santubong tidak lama lagi, Kampung Budaya, Damai Beach, dan banyak lagi… guesthouse ini juga di laluan ke SM Sains Kuching, SM Teknik Kuching dan Politeknik Kuching.

Rancang perjalanan anda untuk percutian yang murah…

Why Suria Guesthouse?

Only 15minutes driving to town!

Located in Matang which mostly Malay population(easy to find HALAL foods), junction to Serikin, next to Matang Jaya, Kubah Ria, Pasar Minggu Satok which will move to new Matang area, attractive places such as Taman Negara Kubah, Matang Family Park, Red Bridge, beside shortcut to Matang highway which will reach to Santubong, Kampung Budaya Sarawak, Damai Beach, and many more…

Plan your trip for budget holiday…

Now with WiFi!!!

Contoh pengiraan:

Check in 1 Disember – 5 Disember 2013

1-5 Dis = 4 hari(kiraan sehari semalam)

4 hari layak untuk rate RM130 sehari semalam

4hari*RM130=520.

Bayar deposit RM100, jadi balance bayar di Kuching RM420.

*caj untuk sehari semalam…bukan sehari!

*kini boleh dibayar melalui kad kredit!

*akan datang, Suria Guesthouse diperbesarkan untuk menampung kapasiti lebih besar!

 

# rumah sewa Kuching # house for rent in Kuching # rumah untuk disewa Kuching # Kuching homestay # Kuching guesthouse # Kuching home # Kuching lodge

 

Post berkaitan:

Sewa bilik di Kuching
Homestay / Guesthouse murah di Kuching Sarawak

Rainforest World Music Festival, Kuching, Sarawak, BORNEO

Posted in Iklaneka / Advertisement, Peristiwa / Event on June 21st, 2014 by suria.guesthouse

Jom la ramai-ramai layan irama…. festival muzik hutan hujan sedunia…. rainforest world music festival 2014 di Kampung Budaya Sarawak, Kuching, Sarawak, BORNEO.

rwmf2014

Post berkaitan:

Regata Sarawak 2011 @ Regatta, Kuching
Homestay di Kuching pada bajet murah dan rendah

Pantai D’Cove Beach, Kuching, Sarawak, BORNEO

Posted in Nature & Wildlife, Tempat Makan / Cafe, Tempat menarik / Interesting Places on June 19th, 2014 by suria.guesthouse

Pantai D’Cove terletak separuh perjalanan ke Santubong, kira-kira 20 minit perjalanan dari pusat bandar Kuching. Pantai ini terletak di tepi perkampungan Melayu iaitu Kampung Pasir Panjang & Kampung Pasir Pandak.

Masuk ke sini PERCUMA. Boleh mandi manda kat pantai…di samping terdapat kedai makan food court di tepinya….

2014417172915 (Medium)

2014417172934 (Medium)

2014417173104 (Medium)

2014417174221 (Medium)

2014604181428 (Medium)

2014604182231 (Medium)

2014604182246 (Medium)

 

Post berkaitan:

Dewan Undangan Negeri Sarawak (DUN)
Mee Kolok @ Gerai Haji Salleh, Satok
Tags: , , , ,

Taman Buaya Jong’s Crocodile Farm

Posted in Nature & Wildlife, Tempat menarik / Interesting Places on June 18th, 2014 by suria.guesthouse

Taman buaya ni terletak berdekatan pekan Siburan, 30 minit drive je dari bandar Kuching….masuk berbayar…

2014601133554 (Medium)

 

Post berkaitan:

Mee Kolok @ Gerai Haji Salleh, Satok
Taman Sahabat @ Kuching...manifestasi hubungan Malaysia-China

Pesta Pukulan Gendang Etnik Nusantara 2013, Kuching, Borneo

Posted in Budaya / Culture, Pengumuman / Announcement, Peristiwa / Event on October 31st, 2013 by suria.guesthouse

List of performances are:

Kumpulan Seni Anak Siol (Iban),

Kumpulan Sri Kenyalang Tiga (Melayu),

Kumpulan Pewaris from Kota Samarahan,

Motella Dance Group ( Orang Ulu),

Kumpulan Heritage from Kuala Terangganu,

Kumpulan Komunitas Musik Pinang Sekayu from Pontianak Indonesia,

Kumpulan Darsa from Melanau group,

and Vandhini Fine Art Group (Indian)…

Post berkaitan:

Taman Sahabat @ Kuching...manifestasi hubungan Malaysia-China
Satok Fest 2012 di Medan Niaga Satok, Matang, Kuching

50 Tahun Sarawak Merdeka Dalam Malaysia @ Tebingan Kuching

Posted in Isu Semasa / Current News, Pengumuman / Announcement, Peristiwa / Event on September 14th, 2013 by suria.guesthouse

Post berkaitan:

Pilihanraya Sarawak ke-10 (2011)
Merdeka Plaza, Kuching, SARAWAK

Matang Family Park, Matang, Kuching

Posted in Nature & Wildlife, Tempat menarik / Interesting Places on August 25th, 2013 by suria.guesthouse

Jom mandi manda di Matang Family Park, Kuching, SARAWAK. Hanya 15 minit dari Suria Guesthouse! Terletak di belakang Suria Guesthouse, di pinggir Gunung Serapi.

Post berkaitan:

Suria Guesthouse, Kuching
Pantai D'Cove Beach, Kuching, Sarawak, BORNEO

Ramadhan 2013 kembali lagi….

Posted in Isu Semasa / Current News on July 12th, 2013 by suria.guesthouse

Ramadhan 2013 kembali lagi…alhamdulillah. Pelbagai makanan eksotik dan limited edition mula keluar memenuhi bazar ramadhan sekitar Kuching.

 

Post berkaitan:

Tahukah anda?
Satok Fest 2012 di Medan Niaga Satok, Matang, Kuching

Teh Tarik Kafeteria, Petra Jaya, Kuching

Posted in Makanan Menarik / Food, Tempat Makan / Cafe on June 4th, 2013 by suria.guesthouse

Pagi tadi jalan2 cari makan untuk BREAKFAST….singgah di Teh Tarik Kafeteria, Kuching sebab perut dah berkeroncong…..

Ada pelbagai gerai di sini….kesemuanya HALAL dan operatornya muslim.

Mee Kolok ni slalu je queue panjang…ni wat aku kamehameha ni…haha.

Ada banyak sebenarnya gerai kat Teh Tarik Kafeteria ni…Laksa Penang pun ada…apa lagi Laksa Sarawak….

Makan tu makan juga…. badan kene jaga gak…hehe. Chowwww….

Post berkaitan:

Pusat Makanan Laut Topspot Seafood, Kuching
Norjas Homemade Grilled Burger, Matang, KUCHING

Melancong ke Kuching dengan Malindo Air…tiket murah bajet!!!!

Posted in Iklaneka / Advertisement, Pengumuman / Announcement, Promosi / Promotion on April 1st, 2013 by suria.guesthouse

Wah! Skunk promosi Malindo Air la pulak…. dari Kuala Lumpur ke Kuching serendah RM38!!! Jom melancong ke Kuching dengan kos terendah… murah dan bajet!!! Janji enjoy!!!!

 

Post berkaitan:

Suria Guesthouse – Profile
Melancong bajet dan murah dengan penginapan selesa di Kuching, Sarawak

Homestay di Kuching pada bajet murah dan rendah

Posted in Iklaneka / Advertisement on March 29th, 2013 by suria.guesthouse

Menawarkan guesthouse di Kuching pada harga rendah dan berpatutan dan bajet….mari melancong!!!

Post berkaitan:

Homestay / Guesthouse murah di Kuching Sarawak
Pakej menjimatkan... pakej melancong ke Kuching... pakej bajet!!!
x
Selamat Bercuti!!!
Pastikan anda telah booking sebelum membayar deposit.