Teh Tarik Kafeteria, Petra Jaya, Kuching

Posted in Makanan Menarik / Food, Tempat Makan / Cafe on June 4th, 2013 by suria.guesthouse

Pagi tadi jalan2 cari makan untuk BREAKFAST….singgah di Teh Tarik Kafeteria, Kuching sebab perut dah berkeroncong…..

Ada pelbagai gerai di sini….kesemuanya HALAL dan operatornya muslim.

Mee Kolok ni slalu je queue panjang…ni wat aku kamehameha ni…haha.

Ada banyak sebenarnya gerai kat Teh Tarik Kafeteria ni…Laksa Penang pun ada…apa lagi Laksa Sarawak….

Makan tu makan juga…. badan kene jaga gak…hehe. Chowwww….

Post berkaitan:

The Spring Shopping Mall, Kuching
Kedai Makanan Laut / Seafood @ Kampung Buntal, Kuching

Norjas Homemade Grilled Burger, Matang, KUCHING

Posted in Makanan Menarik / Food, Tempat Makan / Cafe on December 30th, 2012 by suria.guesthouse

Klik untuk membesarkan gambar...

 

Antara favourite stall burger aku, Norjas Homemade Grilled Burger menawarkan pelbagai pilihan burger seperti homemade, Ramly, rusa, lamb, ostrich dan lain-lain. Buka sebelah malam seawal 7pm sehingga lewat malam, terletak di pinggir Jalan Matang berhadapan Norjas Bakery, berhampiran 7eleven dan Cafe 0 Corner(24 jam).

Benchmark places: e-Mart, Choice Ria, Century Supermarket, Cafe O Corner, Norjas Bakery.

 

Post berkaitan:

The Spring Shopping Mall, Kuching
Teh Tarik Kafeteria, Petra Jaya, Kuching

Makanan menarik di Kuching : Banana Cheese

Posted in Makanan Menarik / Food on December 28th, 2012 by suria.guesthouse

Banana Cheese ni salah satu makanan snack food bagi mereka yang masih kenyang… banyak terdapat di cafe sekitar bandar Kuching.

Pisang digoreng seperti cucur, ditabur cheese dan susu pekat……rangup di dalam manis….sedap……

Kalau gi Kuching, try la satu…

Post berkaitan:

Mee Kolok @ Gerai Haji Salleh, Satok
Norjas Homemade Grilled Burger, Matang, KUCHING

Buah Dabai (disebut Dabey) di Sarawak

Posted in Makanan Menarik / Food on October 14th, 2012 by suria.guesthouse

Antara makanan bermusim di Sarawak, buah dabai…merupakan salah satu makanan mesti rasa di Sarawak. Ikuti penerangan dan gambar seterusnya nanti…

Post berkaitan:

Mee Kolok @ Gerai Haji Salleh, Satok
Makanan menarik di Kuching : Banana Cheese

Mee Kolok @ Gerai Haji Salleh, Satok

Posted in Makanan Menarik / Food, Tempat Makan / Cafe, Tempat menarik / Interesting Places on January 15th, 2011 by suria.guesthouse

Antara yang x boleh terlepas peluang adalah makan mee kolok….rasa yang tiada toloknya di tempat lain….sekali rasa nak lagi…

Kawasan menarik berdekatan;
Wisma Satok, Pasar Tamu DBKU (lokasi jualan ikan terubuk masin).

Post berkaitan:

Borneo Convention Centre, Kuching (BCCK)
Boulevard Shopping Mall, Kuching

Rojak Kucei

Posted in Makanan Menarik / Food, Tempat Makan / Cafe, Tempat menarik / Interesting Places on October 31st, 2010 by suria.guesthouse

Satu lagi lokasi yang wajib di Kuching….breakfast di Rojak Kucei…special rojak in Kuching. Hanya buka pada sebelah pagi sahaja.

Post berkaitan:

Mee Kolok @ Gerai Haji Salleh, Satok
Matang Family Park, Matang, Kuching
x
Selamat Bercuti!!!
Pastikan anda telah booking di kalendar kami sebelum membayar deposit.